Обрані товари
0
Обрані артисти
0

останні новини

Веселі пісні про ухилянтів: як росія використовує TikTok для підриву України

19.04.2024

Пісні про ухилянтів

У нинішньому цифровому світі війна не обмежується лише фронтом. Інформаційний простір став новим полем битви, де кожен клік та перегляд можуть служити не лише зброєю, але й методом ведення війни. Ось чому звістка про те, що російське інформаційно-психологічне впливання (ІПСО) використовує соціальну мережу TikTok для дестабілізації України, не має залишитись непоміченою.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, під маскою анонімності, кремлівські пропагандисти організували випуск серії відеороликів, в яких чоловіки, які нібито відпочивають за кордоном, самоназвали себе "ухилянтами". Ці ролики швидко набирають популярність, викликаючи шквал коментарів та дискусій, що лише сприяє їх поширенню та виробленню громадської думки.

ІПСО "Ухилянт" не є просто інформаційною кампанією, але є класичною технологією розколу суспільства. Вона ставить один проти одного "оборонців" та "ухилянтів", створюючи внутрішні протистояння, які мають на меті зірвати мобілізаційні зусилля України.

Окрім відео, для просування "ухилянтської" наративи були створені "народні" пісні, що хвалять чоловіків, які ухиляються від служби. Ці твори з’являються синхронно з відео, а їхні автори залишаються в тіні, тим самим підтверджуючи організований характер цієї пропагандистської кампанії.

Синхронність появи численних пісень та відео, що «героїзують» чоловіків, які відмовляються стати на захист власної країни, анонімність їхніх авторів та просування цього контенту організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію

- йдеться у повідомленні ГУР МО.

В контексті сучасної війни, інформація — це зброя. Українці мають бути особливо пильними до будь-яких анонімних джерел інформації. Захист суверенітету та цілісності країни починається не лише на фронтах, але й у кожному смартфоні та комп’ютері. Усвідомлення інформаційної безпеки є не менш важливим, ніж фізичний захист наших кордонів.

Заклик Головного управління розвідки Міністерства оборони України до громадськості висловити критичне ставлення до сумнівних інформаційних джерел та відсіяти неправдиві наративи є критично важливим. В цей час інформаційної війни кожен громадянин має стати на захист істини та об'єктивності, сприяючи зміцненню національної єдності та спільноти.

Нагадаємо, що оборона інформаційного простору є життєво важливою складовою сучасної війни. Кожен з нас має зрозуміти свою роль у цій боротьбі та докласти зусиль для захисту правди та демократичних цінностей, на яких побудована наша країна. Відстоювання правди на інформаційному фронті є нашим обов'язком та частиною внеску кожного українця в загальну перемогу.

Розкажи про це друзям!